Budapest
Manual Land - Budapest
masszázsoktató centrum
+36 (20) 271 9990
1074 Budapest, Csengery utca 28.
info@manual-land.hu
 
     

Svédmasszázs tanfolyam

Tanfolyamunk oktatói

 

Értesítést kérek a tanfolyam indulásáról >>>

Tanfolyami információk

A svédmasszázs a legelterjedtebb és legismertebb terápiás masszázs. Henrik Ling – svéd vívómester és tornatanár által leírt öt alapfogás az alapja, a masszázs végén az ízületek kimozgatása történik. Hatására csökkennek az izomfájdalmak, megszűntethetők a fájdalmas letapadások, az ízületek mozgása felszabadul, az emberi test feltöltődik testi-lelki energiával.

Tanórák száma: 50 (10 elmélet, 40 gykorlat)
Tanfolyami hét/nap száma: 10/1
Tanfolyam ára: 43.000 Ft
Vizsgadíj: 4.000 Ft

A svédmasszázs a nyugati masszázstípusok legismertebb formája, Henrik Ling – svéd vívómester és tornatanár által leírt öt alapfogás az alapja, a masszázs végén az ízületek kimozgatása történik. A simítás ellazítja a testet, a dörzsölés hatására a kötőszöveti letapadások-izomcsomók feloldódnak, a gyúrófogások megszüntetik az izomban a feszüléseket, izomfájdalmat. A vibráció (rezegtetés) nyugtatja a bőrt, csökkenti a fájdalmat, az ütögetések pedig a masszázs végeztével fokozzák a bőr tónusát, felfrissítenek. A masszázst követő kimozgatásoknak célja az ízületi mozgásterjedelem fiziológiás megtartása. Mindezeken felül a svédmasszázs során alapvető a vérkeringés fokozása, felgyorsul a különféle káros anyagcseretermékek kiürítése, csökken a lerakódott zsír mennyisége. Fokozódik a nyirokkeringés, emelkedik a testhőmérséklet, javul az emésztés, fokozódik a vizelet kiválasztás, ezáltal a méregtelenítés.

Tanfolyam felépítése: foglalkozás hetente egyszer, 17-21 óra között
(mindig a tanfolyam indulására eső hétköznap (pl. minden héten, a keddi napokon)
A tanfolyamot követően záróvizsga.

Elmélet: anatómia-élettani ismeretek, az emberi test felépítése (csontok, izmok, ízületek) masszázselmélet (masszázs hatása, fogások, ellenjavallatok, masszázs-,illóolajok)

Gyakorlat: testtájak masszázsa, egésztest masszázsa, speciális technikák: izomnyújtási-, izületmobilizációs technikák, népi gyógyászat gyógyító tevékenységei – köpölyözés, mézes masszázs.

Záróvizsga: a tanfolyam elvégzése után az utolsó alkalommal történik a záróvizsga, a hallgatók elméleti és gyakorlati vizsgát tesznek.

Tanúsítvány:  sikeres vizsgát követően névre szóló, regisztrációs számmal ellátott, az intézmény által sorszámozott, hivatalos munkavállalásra, önálló vállalkozásra alkalmas, hiteles Tanúsítványt kapnak, szükség esetén angol-német nyelven is. A tanúsitvány fizikai közérzet javító masszőr, frissítő masszőr végzettségre jogosít.

A tanfolyam elvégzése után hallgatóink akár önálló vállalkozást is indíthatnak, ill. már meglévő vállalkozásuk tevékenységi körét bővíthetik. Elhelyezkedhetnek szépségszalonokban, fitness-, wellness komplexumokban, vagy akár otthon is dolgozhatnak.

Kiknek ajánljuk: elsősorban azoknak, akik még soha nem foglalkoztak masszázzsal, de azokat is várjuk, akik más (pl.keleti) típusú masszázsokban már jártasak és szeretnék ezt a kezelési formát is megtanulni.

Hol keresik ezt a masszázst?
Gyógyfürdőkben, sportcentrumokban, fittnes termekben.

Tanulási segédlet: az iskola által kiadott, fényképekkel illusztrált jegyzet.

Felszerelés: 2 db törölköző, fürdőruha, papucs, kényelemes ruha, lepedő, a masszázságyakat és a masszázsolajat az iskola biztosítja.

Részletfizetés

Előleg 8.000 Ft befizetése a tanfolyam indulása előtt, 15.000 Ft befizetése a tanfolyam indulási napján, 18.000 Ft befizetése egy hónap múlva, vizsgadíj befizetése a vizsga napján.


Képzés helye: Budapest VII. ker., Csengery u. 28., megközelíthető a Király u.-i villamosmegállótól gyalog 5 perc.

Jelentkezés módja: jelentkezési lap beküldésével, vagy személyesen az iskolában, SZERDAI fogadónapunkon: du.16-19 óra között. A jelentkezés elfogadásához szükséges 8.000 Ft előleg befizetése (ez már a tanfolyami ár része) történhet személyesen a fogadónapon, vagy átutalással.

A befizetett előleget nem áll módunkban visszaadni! (Kivétel: az iskola egyéb okok miatt nem tartja meg a képzést!)

Átutalás a következő bankszámlaszámra:
Raiffeisen bank- 12010855-01315270-00100000.
A közlemény rovatba a jelentkező nevét, és a választott tanfolyam nevét kérjük feltüntetni.

     

Svéd-frissítő masszázs

A nyugati masszázsrendszer alapja, az első tanfolyam, ha szakmát szeretne váltani, és eddig még soha nem foglalkozott masszázzsal. A teljes testmasszázs oktatása mellett, aromaterápiát, köpölyözést, mézes masszázst is oktatunk a tanfolyamon!

Kiknek ajánljuk?

  • akik új szakmát szeretnének, pályamódosítóknak, akik egy hatékony mellékállásban gondolkoznak
  • akik szeretnének a családjukban, a baráti körben előforduló mozgásszervi panaszokat megszüntetni, vagy a tartósan beteg családtagon segíteni

 

Tanfolyamok

 

 

 

Manual Land a facebookon

 

Nyitó oldal
Tanfolyamok
Oktatóink
Fotóalbum
Kapcsolat

Manual Land - Nyíregyháza

Manual Land Kft.
masszázsoktató centrum
+36 (20) 271 9990
1074 Budapest, Csengery utca 28.